Henk van Straten & Iris Penning

! Dinsdag  16 januari 2018

Gasten: Henk van Straten en Iris Penning

Thema: Over jong&dwaas, kijken&verwonderen, mijmeren&schrijven, liedteksten&muziek maken

Plaats: Aula PiusX (Bladel)

Op dinsdag 16 januari komt schrijver Henk van Straten (Eindhoven) naar het KW-Cafe in de Aula van het PiusX-College te Bladel! Verrassing! Henk is in gezelschap van singer-songwriter Iris Penning uit Eindhoven! Samen vullen zij deze KW-avond en natuurlijk is er gelegenheid tot vragen. Een bijzondere KW-avond over de kunst van het kijken en de wetenschap van schrijven en muziek maken! Hiermee gunnen zij het KW-publiek een kijkje in hun leef- en denkwereld, de wereld van jongeren en NU! Gespreksleiding na de pauze Clara Corstens (Eersel).

Henk van Straten (1980) Afbeelding1
geboren in Rotterdam, woonde een tijdje in Eersel en verhuisde op zesjarige leeftijd naar Eindhoven. Richtte ooit, samen met anderen een band op waarin hij als vocalist en tekstschrijver fungeerde. Hij begon driemaal aan een hbo-opleiding, onder meer Muziekmanagement en PABO maar brak deze allen voortijdig af. Hij schreef inmiddels 9 (!) boeken waaronder de roman Bidden en Vallen (2015) en het laatste: Wij zeggen hier niet halfbroer (2017). Hierover schreef Gerbrand Bakker: ‘Misschien is Henk wel de beste schrijver van Nederland!’.

In maart 2018 verschijnt zijn nieuwe boek: Berichten uit het tussenhuisje – over scheiden, vaderschap (Henk heeft twee zonen), seks en eenzaamheid. Het zijn memoires over de twee jaar na zijn scheiding. In die periode begon Henk van Straten ook met het schrijven van ‘gratis stukjes’ voor zijn website en Facebook. Inmiddels hebben deze (bijna) dagelijkse ‘stukjes’ zeer veel lezers. Van Straten schreef of schrijft daarnaast voor: Volkskrant Magazine, Trouw, De Correspondent, Elle, Esquire, Happinez, Vrij Nederland, Jan, Linda, Tirade, Hollands Maandblad, Das Magazin, Harper’s Bazaar, Playboy…

Iris Penning (1993, Eindhoven)
Afbeelding2presenteerde in 2016 haar 2e album Spreken met suiker: poëtische pop waarmee ze je verwelkomt in haar hersenkroeg. Vaak vrolijk, soms duister, en boven alles met een nadruk op de tekst. Melodie en poezie, hier en daar met subtiele psychedelische randjes. Met haar gitaar en ‘loopstation’ maakt ze popmuziek met kleinkunst invloeden. “Je wordt niet oud en wijs als je niet jong en dwaas bent geweest”.  Iris Penning stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, in Paradiso en op Oerol. Onlangs deelde zij het podium met Spinvis. Ooit begonnen als een meisje dat gitaar speelde in een park als ze eens (HAVO4) niet naar school wilde, bouwt ze nu aan een loopbaan in de muziek.”Ik voel me nog steeds verbonden met die puber op het grasveld die naar niemand wilde luisteren. Ik studeerde aan de Rock City Institute Eindhoven.

Nu ben ik zelfstandig, ik ben ondernemer en kunstenaar. Maar ik ben ook die onhandige kluns die dingen vergeet”. Muziektijdschrift OOR over haar CD: Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is. Welkom in de wereld van een professionele omdenker en observant Koesteren die plaat..

Tijdens de albumpresentatie op Club 3voor12/Eindhoven in de Effenaar wist ze live meer dan 200 toehoorders in vervoering te brengen. Dat gaat zeker weer lukken tijdens deze KW-avond!

KW_brake 2011 b