Winkelmand

Home

Onze gasten voor het seizoen 2021-2022 zijn bekend ! Onderstaand leest u het programma. Wij, redactie van het KW-café, hebben zin in een nieuw seizoen en willen u, ons publiek, graag weer zien en ontmoeten !

SEIZOEN 2021-2022 IN HET KORT klik hier voor iets meer informatie
17 nov 2021
20.00 uur Muzenval
Jan Brokken De Tuinen van Buitenzorg, Muziek & De Wereld Rond!  
Over zijn moeder Olga die als 23-jarige  in 1935 naar Nederlands-Indië verhuisde en in 1947 als moeder, uit een Jappenkamp terugkeerde naar een verwoest Nederland. Olga’s verhaal is verweven met verhalen over muziek, literatuur, cultuur en geschiedenis. Aansluitend interview door Marcella van der Kruk (uitgever non-fictie  bij Atlas Contact) met speciale aandacht voor de rol van muziek in het overige werk van Brokken, ‘een muziekreis de wereld rond’. Deze avond  is een KW-samsam met Bibliotheek, Volksuniversiteit en Bruna Eersel
15 dec 2021
19.00 uur PiusX Bladel
KW-college #8
Carolijn Visser Recente geschiedenis van Fascinerend China
Dit KW-college wordt georganiseerd samen met leerlingen en docenten van het PiusX. De ontwikkelingen in China tussen 1840-2000 zijn onderdeel van het VWO-examen 2022. Carolijn Visser schrijft al decennia over China. Onlangs schreef ze  Selma. aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao. Selmaj was de enige Nederlander die in China woonde ten tijde van Laat Honderd Bloemen Bloeien, de Grote Sprong Voorwaarts en de Culturele Revolutie. Selma en haar gezin werden slachtoffers van de grootse idealen van de maoïstische heilstaat, de Culturele Revolutie betekende uiteindelijk de ondergang van het hele gezin. Selma behoort tot de hoogtepunten in Carolijn Visser’s oeuvre. 
Entree voor deze KW-college avond ‘op school’ is 7,50 Euro. Reservering hiervoor graag melden via KW-secretariaat Yvon Barteninfo@kw-cafe.nl
12 jan 2022
20.00 uur Muzenval
Arnoud Boot Geld scheppen en Schuld maken & Bert Slagter LekkerCryptisch
Of hoe de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid aan de slag ging met het burgerinitiatief Ons Geld. Zijn onze commerciële banken wel ‘nodig en veilig’?  Is de digitale euro van DNB en ECB of juist de bitcoin (een deel van) de oplossing?
Prof. Arnoud Boot (UvA) groeide op in Eersel, lid WRR en actief in het publieke debat. Bert Slagter, achtergrond in natuurkunde en wiskunde, auteur van Ons Geld is Stuk
9 febr
2022
20.00 uur Muzenval
Anna Gimbrére wetenschap en wetenschapscommunicatie in een polariserende samenleving
Over de betrouwbaarheid van onderzoek en  bedreiging van wetenschappers in de (sociale) media bijvoorbeeld rondom corona en vaccinatie.  Gimbrère (theoretische Natuurkunde en Sterrenkunde) is  wetenschapsjournalist (Volkskrant), programmamaker/presentator, was tafeldame bij DWDD, leeft duurzaam en ‘wil met ESA de ruimte in’. Wetenschap met zijn technologische kansen als je vriend in onze bedreigde wereld! 
9 maart 2022
20.00 uur Muzenval
David van Reybrouck Onafhankelijkheidsstrijd Indonesië & vernieuwing onze democratie
Van Reybrouck (cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie) vertelt in  zijn recente boek Revolusi het aangrijpende verhaal van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Méér dan een conflict tussen kolonisator Nederland en het gekoloniseerde Indië, het is wereldgeschiedenis. Van Reybrouck zal ook geïnterviewd worden over zijn successen in België, Nederland en Frankrijk rondom ‘nieuwe democratische vormen zoals burgerfora’ ivm verkiezingen van 16 maart.  
6 april 2022
20.00 uur Muzenval
Tom Lanoye Mijn leven en Werken: de samenhang
Lanoye is één van de populairste en meest gewaardeerde schrijvers van Nederland en België. Hoewel hij vooral bekend is als auteur van (verfilmde) romans als Sprakeloos en Het goddelijke monster en bekroonde toneelklassiekers als Ten oorlog en Koningin Lear staat hij ook als dichter aan de top. Zo was hij onder meer Stadsdichter van Antwerpen en schreef hij gedichten vanuit het gezichtspunt van een Vlaamse soldaat in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Lanoye woont zowel in Zuid–Afrika als in Antwerpen, hij  is een weergaloos performer. Dit wordt een spetterend einde van dit KW-seizoen. 

Informatie over reserveren en kaartverkoop vindt u onder reserveren en onder informatie en organisatie. Wij zijn  blij dat we weer van start kunnen en wij blijven de richtlijnen van het RIVM volgen. Via onze site www.kw-cafe.nl en onze mailings (aanmelden via info@kw-cafe.nl) is steeds alle actuele informatie beschikbaar. 

KW_brake 2011 b