Malou van Hintum

© FMMAG Duncan de Fey

Malou van Hintum

Woensdag 15 januari 2020

Aanvang 20.00 uur – Muzenval Eersel

Toegang 9 euro

Geestelijke gezondheidszorg, psychiatrie, suïcide, burn-out, ADHD en ga zo maar door. Op uitdrukkelijk verzoek van ons publiek hebben we dit jaar een gast die ons mee neemt in de wirwar van wat al of niet geestelijk gezond is. Wat is normaal eigenlijk, wat doen diagnoses met iemand, is iemand echt ziek of is er misschien ook iets aan de hand in onze maatschappij? Welke sociale en politieke implicaties zitten er aan ons gezond of ongezond zijn? Allemaal vragen die deze avond aan bod kunnen komen. Na een inleiding wordt u uitdrukkelijk uitgenodigd met haar in discussie te gaan. 

Malou van Hintum (Oss, 1961) is wetenschapsjournalist en dagvoorzitter/moderator. Ze studeerde politieke wetenschappen in Nijmegen schrijft voor NWO en Universiteit Leiden en publiceert in o.a. NRC, De Groene en Trouw.

Haar stokpaardjes zijn politiek en psyche wat onder meer resulteerde in de volgende publicaties: Brein onder druk. Over stress, agressie en veerkracht(2017) en Doe eens normaal. Over zin en onzin van psychiatrische diagnoses. (2012). Dit laatste boek werd genomineerd voor de Psyche Mediaprijs 2013 en kreeg ook een eervolle vermelding bij de uitreiking van de NVvP-mediaprijs 2017, de mediaprijs van de vereniging van psychiaters.