Panama Pictures

Panama Pictures met Pia Meuthen (choreograaf), performers Tarek Rammoo, Francesco Barba: Dansend de hoogte in! Where dance meets circus.

Dinsdag 10 december 2019

Aanvang 20.00 uur – Muzenval Eersel

Toegang 12 euro

Dynamisch, ongepolijst en bij vlagen spectaculair, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar en intiem. Panama Pictures maakt voorstellingen  voor een breed en gevarieerd publiek op het snijvlak van dans en circus waarin de disciplines moeiteloos in elkaar overvloeien. Dans en acrobatiek, vervlochten met klassieke muziek, elektronische beats en zang. In het KW-Cafe zal artistiek directeur en choreograaf Pia Meuthen een introductie geven op ontstaan, filosofie en werkwijze van PanamaPictures. Voor de laatste voorstelling Requiem for Lost Things (RfLT) was bijvoorbeeld het aangrijpende boek van Julian Barnes over het omgaan met het verlies van zijn vrouw het uitgangspunt. Haar presentatie zal worden afgewisseld met een tweetal spectaculaire solo’s door de performers Tarek Rammoo (Stripped) en Francesco Barba (Solo uit RfLT), steeds voorafgegaan door een korte toelichting. Het belooft in december een bijzondere KW-jubileumavond te worden. Pia Meuthen en de performers beantwoorden aan het einde in het nagesprek ook de vragen.

Meer over de Gasten

Pia Meuthen (Duisburg, 1972) volgde haar dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Fontys Dansacademie in Tilburg. In 2002 heeft zij Panama Pictures opgericht en is hiermee een graag geziene gast op festivals in Duitsland, Noorwegen, Spanje, Zwitserland, Polen, Engeland, Oostenrijk, China, Maleisië en Indonesië. Pia Meuthen is als gastdocent verbonden aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Ze maakte haar eerste dansstukken al op jonge leeftijd, nog op de middelbare school in Duisburg, de stad in het Roergebied waar ze opgroeide. Ze zag er de baanbrekende voorstellingen van Pina Bausch in de jaren tachtig. Vorig jaar kreeg Pia Meuthen de Prins Bernhard Cultuurprijs voor haar ‘unieke en indrukwekkende oeuvre’. Panama Pictures is het huisgezelschap van de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch.

Francesco Barba (Italie, 1984)

Opleiding: Academie voor Theater en Dans, Amsterdam, afdeling Moderne Theaterdans

Tarek Rammoo (Nederland, 1988)

Opleiding: Codarts Circus Arts, Rotterdam. Werkte ook bij Cirque du Soleil.